diftongus

 2010.02.08. 13:50

Jöjjön egy kis poliblog: az SzDSz-MDF választási koalíció.

Miután a sajtóban kezd körvonalazódni ez a választási khiméra, bennem is furcsa képek kezdenek alakot ölteni.

Például nem tudom, hogy kijönnek-e egy új logóval, mondjuk egy szárnyaló tulipánmotívummal. Vagy egy teljesen új arculat: a szivárvány színeiben pompázó puli kutya. Mellette a juhász, kezében egy szitár és szűrét leterítve sodor egy füves cigit. Alapvetően elég szűknek tartom a két párt támogatói halmazának közös metszetét. Nem is értem, ez mennyiben növeli meg a parlamentbe jutásuk esélyét. Egyetlen közös céljuk jelenleg úgy tűnik, hogy csakis ez lehet. De ha mégis bejutnak, onnantól kezdve ismét egymás ellenfelei/ellenségei lesznek? Vagy majd ha bejutnak, akkor győz az erősebb ideológia.

De akkor mégis melyik? Szelek szárnyán, vagy Vereckén át?

Esetleg ebből is egy vegyes szemlélet jön ki. Multikulturális-népnemzeti? Liberális-protekcionista gazdaságpolitika? Göncz és Antall újra találkoznak?

El nem tudom képzelni, hogy mely réteget próbálják meg ezzel megfogni. De az biztos, hogy nem az ideológiai szavazókat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lajkakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr261739151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása